SAKAFLIADES CLUB


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
 
ΦόρουμΗμερολόγιοΣυχνές ΕρωτήσειςΑναζήτησηΚατάλογος ΜελώνΟμάδες ΜελώνΕγγραφήΣύνδεση
- Σ.Φ."ΣΑΚΑΦΛΙΑΔΕΣ CLUB":ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕ 30€ ΤΟ ΧΡΟΝΟ! ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-(2431100934 - 6973253041) -

Μοιραστείτε | 
 

 ΤΕΦΑΑ - ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ;

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
vagiaras 4
Admin
vagiaras 4

Αριθμός μηνυμάτων : 101
Ημερομηνία εγγραφής : 12/09/2009
Ηλικία : 33
Τόπος : ΑΘΗΝΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ

ΔημοσίευσηΘέμα: ΤΕΦΑΑ - ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ;   Δευ Ιουλ 05, 2010 6:42 am

To ΤΕΦΑΑ έχει μία πολύ μεγάλη περιουσία, είναι σε έναν χώρο 150 στρεμμάτων, έχει εγκαταστάσεις, έχει υποδομές και είναι παράλογη η όποια ιδέα μετακίνησης ενός Τμήματος".

Τα παραπάνω τόνισε μετα­ξύ άλλων, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρώην Πρόεδρος του Τμήμα­τος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπι­στημίου Θεσσαλίας κ. Γιάννης Θεοδωράκης, σε δηλώσεις του προς τον "Πρωινό Λόγο" με αφορμή το ζήτημα που προ­έκυψε για την μεταφορά του Τμήματος που λειτουργεί στα Τρίκαλα.

Όπως είναι γνωστό, στον τοπικό Τύπο δημοσιεύθηκε χθες καταγγελία του Αναπλη­ρωτή Καθηγητή κ. Δημήτρη Σούλα στην οποία γίνεται λόγος για ύποπτες κινήσεις Βολιω­τών να "πάρουν" το ΤΕΦΑΑ ενώ παρατίθεται και διάλογος που υπήρξε με στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας με τον υπογράφοντα, διάλογος ο οποί­ος ενισχύει αυτή την καταγγε­λία.

Ο Αντιπρύτανης του Πανε­πιστημίου Θεσσαλίας με δη­λώσεις του χθες στην εφημε­ρίδα μας για το θέμα που προ­έκυψε, διέψευσε την καταγγε­λία, ανέφερε πως στο Βόλο δεν υπάρχει ούτε ένα τετρα­γωνικό μέτρο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, για μετακίνη­ση οποιουδήποτε τμήματος ενώ τόνισε πως το ΤΕΦΑΑ είναι ένα πολύ μεγάλο Τμήμα που έχει μεγάλο μέλλον.

Ο κ. Θεοδωράκης δεν έκρυ­ψε καταρχήν την ενόχληση του για την δημοσίευση της καταγ­γελίας λέγοντας πως "υπάρ­χουν κάποια δημοσιεύματα στις τοπικές εφημερίδες των Τρικάλων αυτές τις μέρες για το θέμα του ΤΕΦΑΑ τα οποία είναι απολύτως μυθεύματα και υπερ­βολές" ενώ σχολίασε πως "όταν γράφετε κάτι πρέπει να γίνεται και ένας έλεγχος κατά πόσο ευ­σταθούν όλες αυτές οι καταγ­γελίες".

Οσο για την ουσία του θέ­ματος ο Αντιπρύτανης του Πα­νεπιστημίου Θεσσαλίας μας είπε: "Η Υπουργός Παιδείας ήρθε στο Βόλο και συζήτησε με τον Πρύτανη αλλά για γενικά θέματα του Πανεπιστημίου και απολύτως καμία αναφορά δεν έγινε πάνω στο θέμα του ΤΕ­ΦΑΑ. Το ΤΕΦΑΑ είναι ένα από τα καλύτερα Τμήματα του Πα­νεπιστημίου και έχει ένα εξαι­ρετικό έργο, έχει αξιολογηθεί και έχει διακρίσεις πολύ ση­μαντικές αυτή τη σπγμή, που το κάνουν ένα πολύ σημαντικό Τμήμα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Το ΤΕΦΑΑ έχει μία πολύ μεγά­λη περιουσία, είναι σε έναν χώρο 150 στρεμμάτων, έχει εγ­καταστάσεις, έχει υποδομές και είναι παράλογη η όποια ιδέα μετακίνησης ενός Τμήμα­τος.

Δεν στέκει σε κανένα οικο­νομικό μέγεθος, η οποιαδήπο­τε μετακίνηση Τμήματος. Στο Βόλο αυτή τη στιγμή δεν έχου­με ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο να εξυπηρετήσουμε τις ανάγ­κες των υπαρχόντων Τμημά­των, πόσο μάλλον να βρούμε χώρους και χρήματα και πό­ρους για την μετεγκατάσταση οποιουδήποτε Τμήματος.

Το κυριότερο, υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης, στο ΕΣΠΑ, το οποίο πρόκειται να "τρέξει" αυ­τόν τον καιρό έχουμε ήδη εν­τάξει έργα 7,5 εκ. ευρώ για να συνεχίσουμε τις εγκαταστάσεις στα Τρίκαλα, όπως είναι το υπόλοιπο κτιριακό, όπως είναι το αμφιθέατρο. Μ' αυτή την έννοια, είναι παράλογη η οποι­αδήποτε συζήτηση για μετακί­νηση Τμήματος στο Βόλο.

Όπως επίσης, το Πανεπι­στήμιο Θεσσαλίας, δεν είναι δυνατόν να φαντάζεται κανείς ότι επηρεάζεται από ύποπτες κι­νήσεις Βολιωτών ή Τρικαλινών ή παρασκήνια και ο,τιδήποτε. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι ένας σοβαρός θεσμός και παίρνει τις αποφάσεις μόνος του χωρίς να επηρεάζεται από κανέναν".

Απαντώντας στην ερώτηση πως στην καταγγελία παρατί­θεται και διάλογος με στέλεχος του Υπουργείου το οποίο ου­σιαστικά επιβεβαιώνει τις πλη­ροφορίες περί μετακίνησης του Τμήματος, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρώην Πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ κ. Γιάννης Θεοδωράκης μας είπε:

"Δεν υπάρχει κανένας τέ­τοιος διάλογος, δεν έγινε καμία τέτοια συζήτηση. Επαναλαμ­βάνω: Η Υπουργός ήρθε και μί­λησε ακριβώς με τον Πρύτανη, μα δεν μίλησαν καθόλου για το θέμα του ΤΕΦΑΑ".

Σχετικά με το αν πρέπει να ανησυχούμε ή όχι ο ίδιος δή­λωσε:

"Οχι βέβαια. Το ΤΕΦΑΑ αυτή τη στιγμή, οι εγκαταστά­σεις του, κάνουν κάνα δυο δισεκατομμύρια. Λέτε να έχει αυτή τη στιγμή το Πανεπιστήμιο τον προϋπολογισμό για να με­ταφέρει ένα Τμήμα; Ο προ­ϋπολογισμός, ο ετήσιος, του Πανεπιστημίου είναι περίπου 18 εκατομμύρια. Επαναλαμβά­νω: Στο Βόλο δεν υπάρχουν τε­τραγωνικά, ούτε ένα τετραγω­νικό μέτρο για να χτιστεί η Σχο­λή Ανθρωπιστικών Σπουδών. Υπάρχουν τουλάχιστον τέσσε­ρα τμήματα που δεν έχουν κα­θόλου εγκαταστάσεις. Λέτε να μπορούμε να μετακινήσουμε και κανένα άλλο Τμήμα; Είναι ακρότητες αυτά τα οποία λέ­γονται.

Εν πάσει περιπτώσει, το Τμήμα είναι εκεί που είναι, το Τμήμα είναι πολύ ισχυρό και το τμήμα έχει πολύ μεγάλο μέλλον.

Το Πανεπιστήμιο επέλεξε να επενδύσει στο ΤΕΦΑΑ και να επενδύσει προϋπολογισμό του ΕΣΠΑ για επιπλέον εγκαταστά­σεις στο ΤΕΦΑΑ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Θα παρακαλούσα πάρα πολύ αυτές οι συζητήσεις να σταματήσουν διότι δεν στέκουν σε καμία λογική".

Τέλος, ο κ.Θεοδωράκης, δήλωσε πως "έχω την ίδια αγω­νία με όλους για το μέλλον του Ελληνικού Πανεπιστημίου".

Ο Νομάρχης Τρικάλων

Καθησυχαστικός εμφανί­στηκε χθες και ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάν­νης ο οποίος σχετικά με τις πλη­ροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για προ­σπάθεια μεταφορά του ΤΕΦΑΑ στο Βόλο είπε:

"Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν". Δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα, είχα επαφή με το Πα­νεπιστήμιο Θεσσαλίας, είναι σε εξέλιξη η ένταξη των νέων κτι­ριακών εγκαταστάσεων του ΤΕ­ΦΑΑ, προϋπολογισμού 7 εκ. ευρώ στο ΕΣΠΑ και τρέχουμε να εγκρίνουμε όλες τις διαδι­κασίες που απαιτούνται, έτσι ώστε να ενταχθεί γρήγορα. Από ότι ξέρω το ΤΕΦΑΑ προ­σπαθεί να επεκτείνει τις εγκα­ταστάσεις του, η μονιμότητα στα Τρίκαλα από κανέναν δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και σί­γουρα όποιος το διανοηθεί, προφανώς θα πρέπει να εγκα­ταλείψει την σκέψη αυτό το οποίο πέρασε από το μυαλό του.

Δήμητρα Γεωργίου
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών
ultras gruppo sakafliadesΑριθμός μηνυμάτων : 86
Ημερομηνία εγγραφής : 12/09/2009
Τόπος : TRIKALA

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΤΕΦΑΑ - ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ;   Δευ Ιουλ 05, 2010 4:44 pm

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ...ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΣΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ....
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://www.sakafliades.gr
 
ΤΕΦΑΑ - ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ;
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
SAKAFLIADES CLUB :: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΑΛΛΑ :: Πεζόδρομος Ασκληπιού-
Μετάβαση σε: